lunes, 17 de septiembre de 2012

CURS 2012-2013




Benvinguts al nou curs 2012-2013. Després de renovar energies, il·lusions i projectes donarem començament a un curs marcat pels retalls i l’anunciada reforma educativa de què pròximament vos parlarem. A pesar de tot, ací estem amb la millor motivació per a desenrotllar el nostre treball diari.

Cada curs intentarem donar un xicotet pas per a millorar i experimentar l’aprenentatge de la música a través de les TIC. Les Tecnologies de la Informació i la Comunicació seran sens dubte l’eix vertebrador de la majoria d’activitats professionals del futur, i per això el Departament de Música realitza una aposta important en este sentit.

Es van a complir dos cursos de camí del nostre blog que va començar sent una base de dades per a la classe de música. Com no ens podíem quedar només en això, el curs passat es van incorporar qüestionaris online per a cada tema i exercicis interactius amb EdiLim, Exelerning, Educaplay, etc. També el curs passat vau fer els primers treballs amb aplicacions 2.0.

Els professionals de l’educació que ens porten avantatge en este camí de les TIC treballen sense llibre. Tot el que necessitem per a aprendre està en la xarxa i per això podem tindre accés lliure. Els alumnes treballen per projectes en què construïxen el seu propi aprenentatge, col·laboren i construïxen el coneixement que després compartixen. Nosaltres no estem en disposició de desenrotllar el treball d’esta manera perquè nostres aules no disposen dels mitjans necessaris.

A pesar dels inconvenients avançarem en el camí que ja hem iniciat, ja que el contrari suposaria retrocedir una senda que no té tornada. Les noves tecnologies han vingut per a quedar-se. No donar entrada a esta realitat en les nostres aules i en la nostra vida suposa frenar les expectatives de desenrotllament, capacitació i aprenentatge del nostre alumnat. No ens queda més remei que obrir la ment, trencar amb vells esquemes i deixar-nos il·lusionar pel potencial que estes novetats ens poden aportar.

Entre les novetats que hem incorporat al blog per al present curs tenim:

A) L’organització de les partitures.

Les partitures de tot el curs estan integrades en un google site que se situa en la barra lateral. La novetat és que d’esta manera les teniu agrupades per temes i amb l’àudio incorporat en el mateix lloc. (Hi ha un google site per a cada nivell).




B) El llenguatge musical

Tot el contingut sobre llenguatge musical també s’ha integrat en un google site. Eixe contingut s’ha enriquit amb més materials i exercicis per a cada concepte. L’enllaç també es troba en la sidebar o barra lateral.




C) Ferramentes 2.0

Per a tindre fàcil accés a les diferents aplicacions online amb les que treballarem vos hem preparat un tauler de Pinterest sobre ferramentes 2.0. Pinterest és una xarxa social que ens permet enganxar els nostres interessos de forma visual en taulers. L’avantatge que té és que permet descriure el pin i incorporar enllaços. L’accés a este tauler també ho tenim en la barra lateral.




A més d’estes novetats nostra il·lusió és la de que participeu en algun dels projectes col·laboratius que ja hi ha en marxa en la web 2.0

Preparats per als reptes que ens porta el nou curs? Molta sort i endavant!!

No hay comentarios: